Друкувати цей розділДрукувати цей розділ

Тема 8. Створення запитів

1 Типи запитів

При створенні бази даних прагнуть звести всі дані, необхідні для подальшого використання в таблиці, таким чином, щоб уникнути надмірності даних і досягти логіки їх об'єднання в таблицях.

У розглянутих прикладах були створені таблиці, які не містять надлишкових даних. Разом з тим, слід зазначити, що кінцевому користувачеві не потрібно бачити всю інформацію, яка знаходиться в таблицях. Навпаки, користувач зацікавлений отримувати відомості з бази даних, не вникаючи, в яких таблицях вони знаходяться.

Для цієї мети в Access 2010(2013) включений самостійний об'єкт − "Запити" (Запрос). Запити створюються за допомогою "Майстра запитів" (Мастера запросов), Конструктора запитів (Конструктора запросов) і мови запитів SQL (Structured Query Language − структурний мову запитів). Кожне з перерахованих засобів має певну специфіку.

До основних типів запитів відносяться:

Для створення запитів до БД MS Access 2010(2013) необхідно на вкладці "Створення" (Создание) вибрати режим "Майстер запитів" (Мастер запросов) або "Конструктор запитів" (Конструктор запросов), використовуючи піктограми (рис. 1) (режим SQL -запит суміщений з режимом "Конструктор запитів").

Рис. 1. Піктограми для вибору режиму створення запитів