Друк книгиДрук книги

Практичне заняття по темі 6

  

Сайт: Навчально-інформаційний портал ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"
Курс: Лідерство та управління кар'єрою (в)
Книга: Практичне заняття по темі 6
Надруковано: Гість
Дата: четвер 2 травень 2024 8:14

Таблиця змісту

1 Порядок проведення заняття

1. Обговорення результатів проміжного модульного контролю. Надання студентам порад і рекомендацій щодо усунення прогалин у засвоєнні матеріалу курсу, виявлених у процесі контролю.

2. З’ясування ступеня засвоєння студентами матеріалу нормативного рівня шляхом проведення опитування з програмних питань.

3. Розгляд виконання завдань, обговорення дискусійних питань, оцінювання ступеня активності студентів та якості їх виступів і коментарів у процесі проведенні дискусій.

4. Рекомендації та поради щодо підготовки до наступного практичного  заняття

2 Питання для дискусії

1. Навички, необхідні керівникові, можна поділити на три види: технологічні (пов’язані з конкретною технічною професією); комунікативні (пов’язані з умінням керувати людьми); концептуальні (пов’язані з умінням приймати відповідальні рішення, здійснювати комплексний підхід до проблем).

Яке із наведених нижче суджень стосовно трьох видів навичок керівників є правильним? Обґрунтуйте відповідь.

А. Важливість технологічних навичок знижується з підвищенням рангу керівника і відповідно зростає важливість концептуальних навичок.

Б. Чим вищий ранг керівника, тим необхідніші комунікативні навички. Важливість технологічних навичок залишається незмінною для керівника будьякого рангу.

В. Зі збільшенням жорсткості зовнішнього середовища підвищується важливість комунікативних навичок.

2. Що впливає на ваш особистий професійний шлях?

3. Hard і soft skills у майбутній професії.

4. Робота, кар’єра, покликання – що спільного і в чому різниця?

5. Чи важлива кар’єра в житті людини?

6. Що означає у Вашому розумінні поняття «успішна кар’єра». Які її складові?

3 Практичні завдання

1. Самокритично оцініть себе як особистість, підготувавши варіант резюме, який може бути використане вами особисто при працевлаштуванні.

2. Уявіть ситуацію. Ви заходите в кафе і зустрічаєте свого гарного знайомого, який п’є каву з керівником фірми, в яку після закінчення інституту ви хочете влаштуватися на роботу. Під час спілкування ваш знайомий говорить керівнику фірми про ваше бажання працювати в ній, на що останній проявляє інтерес. Презентуйте себе як особистість і гарного фахівця потенційному роботодавцю протягом 3 хвилин, підготувавши відеорезюме