2 Аналітичні та розрахункові завдання

Завдання 1 Запропонуйте місію (призначення ) та сформулюйте цілі діяльності підприємства. Підприємство виберіть самостійно, вибір погодьте з викладачем.

Приклад Запропонуйте місію (призначення ) та сформулюйте цілі діяльності ВАТ „Сумський завод „Насосенергомаш".

Розв’язання Місією діяльності підприємства є задоволення по треб різни х галузей промисловості України в науково-технічній і промисловій продукції, а також поступова модернізація існуючої власно ї технічної бази й реконструкція стари х промислово -виробничих ліній.

Предметом діяльності є с творення нових, модернізація й ремонт

діючи х насосних машин, станцій й установок на їхній базі, а також

обслуговування насосної техніки й т.д.

Для ефективного функціонування на зовнішньому й внутрішньому ринках, для зміцнення своїх позицій у ринковому просторі й поліпшення загально ї економічної ситуації, підприємство ставить пере д собою такі стратегічні цілі:

1) розширення номенклатури продукції;

2) завоювання нових ринків збуту в країна х СНД;

3) формування дилерськи х і сервісних представництв ВАТ „Сумський завод „Насосенергомаш" у країнах СНД і далекого зарубіжжя;

4) участь у загальних проектах з іншими підприємствами, у яких продукція ВАТ „Сумський заво д „Насосенергомаш‖ є одним зі складових частин цілого комплексу устаткування.

Тактичні й оперативні цілі:

1) виробництво встаткування із продуктивністю аналогічної продуктивності устаткування підприємств конкурентів, що забезпечить легку заміну їхнього устаткування на устаткування ВАТ „Сумський завод „Насосенергомаш" тому що це устаткування має більше високі техніко-економічні показники;

2) проведення широкої рекламної кампанії в спеціальній літературі, ЗМІ, а також у вигляді адресного розсилання;

3) участь у міжнародних та національних тематичних виставках;

4) проведення показових випробувань устаткування для основних споживачів компресорного встаткування.

Завдання:

1) формування молодого колективу робітників і інженерно -технічного персоналу;

2) перепідготовка кадрів;

3) формування додаткових сервісних пілотних груп.

4) формування пакета замовлень на наступний рік.

Завдання 2 Визначте основний напрямок корпоративної філософії підприємства та його основні корпоративні культури і цінності. Розробіть рекомендації щодо удосконалення концептуальної бази підприємства. Підприємство виберіть самостійно, вибір погодьте з викладачем.

Завдання 3 Виконайте аналіз місії відомої компанії. Підприємство для аналізу виберіть самостійно, вибір по годь те з викладачем. Яке значення має використовувана місія в діяльності компанії, які додаткові можливості забезпечує? У чому її переваги чи недоліки? Визнач те, чи потребує певних змін визначення місії і на основі цього зміна стратегій розвитку? Дай те пояснення стратегічним перевагам компанії перед конкурентами.