2. Державні органи нагляду за страховою діяльністю та їхні функції

У зв'язку з демонополізацією (здійснювана державою та її органами політика, спрямована на стримування монополізму (переважання на ринку одноосібного виробника, постачальника, продавця) й одночасно на розвиток конкуренції, шляхом сприяння створенню та існуванню конкуруючих підприємств, фірм, компаній тощо) страхування в Україні органи державної влади й управління не здійснюють безпосереднє керівництво страховою діяльністю. До їхньої компетенції входить створення правового середовища для страхового ринку шляхом прийняття та видання законів, постанов, інструкцій та інших нормативних актів, а також здійснення контролю та нагляду за дотриманням законодавства у сфері страхування. До таких органів входять: Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів України.

До системи органів регулювання входять ще: Національний банк України, який здійснює валютне регулювання, Державна податкова адміністрація України - податкове регулювання, Антимонопольний комітет - антидемпінгове та антимонопольне регулювання, Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва - регуляторну політику, Фонд державного майна України - управління частками державного майна, Господарський суд - розгляд спірних питань у страхуванні.

Відповідно до Закону України "Про страхування" (2001 р.) інститутами - регуляторами, що здійснюють інституційно-правове регулювання на страховому ринку визнані Ліга страхових організацій України, Моторне (транспортне) страхове бюро України, Авіаційне страхове бюро, Морське страхове бюро, Ядерний страховий пул.

Історична довідка

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 166 від 14 березня 1993 р. було створено Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю (Укрстрахнагляд), який підпорядковувався Кабінету Міністрів і забезпечував реалізацію державної страхової політики. Він проіснував до 1 березня 2000 р.

Основними завданнями Укрстрахнагляду були: розроблення основних напрямів страхової діяльності та виконання заходів щодо забезпечення розвитку страхової справи; проведення роботи, пов'язаної з удосконаленням методів фінансової діяльності страховиків; участь у міжнародній діяльності з питань страхової справи.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.10.95 р. N3 630-р у межах встановленої чисельності працівників і залежно від кількості страхових компаній на місцях були створені місцеві управління у справах нагляду за страховою діяльністю, які здійснювали нагляд в усіх регіонах України.

Результатами плідної роботи Укрстрахнагляду стали:

розробка низки нормативних документів і форм статистичної звітності для страховиків;

щорічний аналіз стану і тенденцій розвитку страхової діяльності України;

проведення багатьох семінарів з професійної перепідготовки спеціалістів страхової справи та багато іншого.

Після 1 березня 2000 р. державний нагляд у страхуванні здійснював Департамент фінансових установ та ринків при Міністерстві фінансів України, до складу якого входило Управління страхової діяльності із відділами: розвитку страхової справи та законодавчого забезпечення, методології, обліку та аналізу, нагромаджувального страхування; контролю, фінансових ринків, ліцензування та нагляду.

Нині в нашій країні органом, який регулює страхову діяльність, є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацфінпослуг), яка діє на підставі Законів України «Про страхування», «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», відповідного Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Нацфінпослуг здійснює регулювання, нагляд, законодавче забезпечення, ліцензування і контроль за небанківськими фінансовими структурами: кредитними спілками, недержавними пенсійними фондами, інвестиційними компаніями, страховими організаціями. Безпосередні питання страхової діяльності знаходяться у компетенції Департаменту страхового регулювання та нагляду як структурного підрозділу Нацфінпослуг.

Департамент виконує такі завдання:

державне регулювання та нагляд за наданням фінансових послуг страховиками та додержанням законодавства у цій сфері;

захист прав споживачів шляхом застосування заходів впливу з метою запобігання і припинення порушень законодавства страховиками, страховими та перестраховими брокерами;

запровадження міжнародних правил розвитку ринку надання страхових і перестрахових послуг;

узагальнення практики застосування законодавства України з питань страхування.

Департамент ухвалює рішення про реєстрацію страховиків і внесення їх до Єдиного державного реєстру страховиків (перестраховиків); здійснює ліцензування діяльності страховиків; веде державний реєстр страхових і перестрахових брокерів; реєструє правила страхування та зміни та/або доповнення до них; здійснює контроль за платоспроможністю страховиків і достовірністю інформації, яку вони надають; аналізує інформацію про стан і перспективи розвитку ринків фінансових послуг; здійснює перевірку діяльності страховиків і страхових посередників; надсилає страховикам обов'язкові до виконання розпорядження щодо усунення порушень законодавства та вимагає надання необхідних документів і т. ін.

Особливу увагу останніми роками Нацфінспослуг приділяє контролю за платоспроможністю страховиків, розміщенню страхових резервів, реалізації Програм розвитку страхового ринку України.

Державний нагляд за страховою діяльністю повинен бути спрямований на:

- удосконалення технології ліцензування страховиків;

- створення аналітичної служби для здійснення поточного та дискретного моніторингу страхового ринку, а на їх основі - системи раннього запобігання порушенням законодавства страховиками та страховими посередниками;

- опрацювання за участю науковців і фахівців у сфері страхування проектів нормативно-правових актів та інструктивних документів з метою максимального наближення їх до міжнародних норм.

Важливим завданням Нацфінпослуг з адаптації законодавства України до вимог ЄС є скорочення кількості видів обов'язкового страхування (в окремих випадках необґрунтованих та економічно недоцільних) відповідно до існуючих на страхових ринках ЄС та інших європейських держав. У структурі Нацфінпослуг створено відділ євроінтеграції, функціями якого є реалізація стратегії європейської інтеграції в сфері фінансових послуг, аналіз підзаконних документів на відповідність європейському законодавству.

Для впровадження стабільних правил функціонування страхових організацій, підвищення якості послуг, що надаються ними, Нацфінпослуг прийнята значна кількість нормативно-правових документів, перелік яких міститься на сайті http://nfp.gov.ua/

 

Форми та методи здійснення нагляду за страховою діяльністю є частиною адміністративного та фінансового законодавства країни в цілому.

Тому ефективність страхового нагляду ґрунтується на адекватному та функціональному законодавстві країни – як загальному, так і спеціальному - в галузі страхування.

Нацфінпослуг України є членом ряду авторитетних організацій: Міжнародної мережі органів нагляду за недержавними пенсійними фондами, Міжнародної асоціації органів нагляду за страховою діяльністю. Вона співробітничає з регуляторами інших країн, зокрема: Угорщини (у межах проекту PADCO (Planning and Development Collaborative International - Організація планування та розвитку співпраці); Канади (у межах проекту CIDA - Canadian International Development Agency - Канадська міжнародна агенція розвитку); Великої Британії, країн Прибалтики (у межах проекту First Initiative); Польщі та Ірландії (у межах проекту OSI).

У Європейському союзі у 1994 році органами нагляду за діяльністю у сфері страхування більше як 100 країн було створено IAIS (Міжнародну асоціацію органів нагляду за страхуванням).