2 Практичні завдання

Завдання 1. Визначити, які з питань відносяться до компетенції експерта-бухгалтера? Для проведення судово-бухгалтерської експертизи до державної експертної установи надійшли матеріали цивільної справи № 89/001 при ухвалі судді господарського суду Миколаївської області Павлової І. Д. На вирішення експертизи поставлені такі питання:

1. Чи підтверджується документально отримання в серпні цього року корпорацією «Агроком» паливно-мастильних матеріалів, оплачених за рахунок кредитних коштів?

2. Чи мали місце порушення чинного законодавства під час проведення митного оформлення експортного вантажу відповідно до контракту № 2 від 28.03. ц. р., укладеного між підприємством «Агроком» та фірмою «Девід» (Німеччина)?

Завдання 2. Визначити і пояснити, які з питань відносяться до компетенції експерта-бухгалтера та які об’єкти необхідно дослідити. До державної експертної установи для проведення судово-бухгалтерської експертизи надійшли матеріали кримінальної справи № 0008623 при постанові слідчого відділу податкової міліції ДПА в м. Миколаєві Іванова Т. Г., в якій на вирішення експертизи поставлені такі питання:

1. Чи є доцільним та економічно обґрунтованим укладення підприємством «Астра» договору № 2 від 07.10.ц. р. з комерційною фірмою «Ява»?

2. Хто з посадових осіб підприємства «Астра» та в якій мірі є відповідальним за проведення господарських операцій?

3. Чи підтверджуються документально висновки ревізорів (акт перевірки № 22/2-96 від 28.01.ц.р.) щодо донарахування підприємству «Астра» податку на прибуток в сумі 60 тис. грн за цей рік?