2 Практичні завдання

Завдання 1. Визначити перелік необхідних додаткових документів для одержання корпорацією «Автомаш» виробничих запасів та навести перелік нормативних актів, якими встановлено порядок складання первинних документів та якими регулюється порядок відображення їх в бухгалтерському обліку. Для проведення судово-бухгалтерської експертизи до державної експертної установи надійшла ухвала судді господарського суду Житомирської області Крамаренка І. Д. На вирішення експертизи поставлені такі запитання: 1. Чи підтверджується документально отримання в червні 2009 р. корпорацією «Автомаш» виробничих запасів за накладними № 10, № 12 від 10 та 12 квітня 2009 р.? 2. Чи у відповідності з чинним законодавством складені накладні № 10 від 10 квітня та № 12 від 12 квітня? Для проведення дослідження експерту надані:  головна книга корпорації «Автомаш» за 2009 р.;  касова книга корпорації «Автомаш» за 2009 р. Експертом протягом п’яти днів з дня одержання завдання на проведення експертизи було заявлене клопотання про надання необхідних матеріалів.

Завдання 2. Визначити які з питань належать до компетенції експертів інших спеціальностей. Відповідно до постанови слідчого прокуратури м. Вінниці експертубухгалтеру були поставлені такі питання: 1. Перевірити правильність застосування розцінок під час розрахунку нарядів бригади каменярів. 2. Установити, чи обґрунтовано складений кошторис на будівництво школи. 3. Визначити компетентність ревізорів, які склали акт ревізії № 382 від 05.05.ц. р. про встановлення лишків станом на 01.05.ц.р. на підприємстві «Тигрис». 

Завдання 3. Назвати яку експертизу буде проведено за даних обставин та яким процесуальним документом буде призначено проведення експертизи? У ході проведення слідства по справі проти керівника та головного бухгалтера ТОВ «Альфа» у слідчого виникла необхідність у компетентних висновках по господарських операціях, проведених ТОВ «Альфа» в період з 01.01.200_р. по 15.01. ц.р., у встановленні відповідності підписів на корінці чека від 14.01. ц.р., згідно з яким із поточного рахунка підприємства було знято 10000 грн, підписам вищевказаних посадових осіб ТОВ «Альфа».

Завдання 4. Визначити, яка експертиза може бути призначена, експертів якого фаху варто залучити до її проведення? Які головні завдання стоять перед експертом? До суду звернулось підприємство «G&M» з позовом на страхову компанію «Страховик» з приводу несплати страхової суми за договором страхування складського приміщення з наявними на ньому ТМЦ, на якому сталася пожежа. Страхова компанія відмовляється відшкодувати збитки, оскільки вважає, що підприємство-страхувальник не вжило належних заходів для рятування майна, забезпечення його зберігання та запобігання знищенню. У випадку, якщо порушення підприємства не будуть доведені, перед судом ставиться завдання визначити суму страхового відшкодування. За даними обставинами суддею було призначено експертизу