4 Завдання для самостійного виконання

Завдання 1. Опрацюйте лекційно-теоретичний матеріал з теми, що розглядається, детально розібравшись в ключових поняттях та виконавши необхідні завдання і задачі. Законспектуйте той матеріал, який ви вважаєте за необхідне, при підготовці до практичного заняття. Виділіть ті питання, які потребують, на ваш погляд, більш детального роз’яснення або додаткового опрацювання, повідомивши про них напередодні дня проведення практичного заняття.

Завдання 2. Скласти кросворд на 20 або більше слів до теми, що розглядається (виконують лише студенти, які в силу різного роду причин не планують бути присутніми на практичному занятті при розгляді даної теми).

Завдання 3. Обласна рада зі складу депутатів формує свої постійні комісії (з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи обласної ради; з питань бюджету; з питань соціально-економічного розвитку, місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою; з питань інвестицій, промислової політики, зовнішньоекономічної діяльності, малого і середнього бізнесу та регуляторної політики; з питань екологічної політики, природокористування, природно-заповідної справи та сталого розвитку; з питань планування територій, містобудування, архітектури, будівництва та будівельної індустрії; з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та дорожнього господарства; з питань енергозабезпечення, енергозбереження, науково-технічного розвитку та інноваційних технологій; з питань аграрної політики та розвитку села; з питань продовольства, продовольчої безпеки, харчової та переробної промисловості; з питань законності, охорони прав і свобод громадян; з питань соціальної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів; з питань земельних відносин; з питань науки, освіти та інтелектуальної власності; з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства; з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту; з питань духовності, культури, свободи слова та інформації; з питань туризму та курортно-рекреаційної діяльності).

Постійні комісії складають і затверджують плани діяльності на поточний рік. Так, у плані роботи комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та дорожнього господарства передбачено розробку рішення обласної ради «Про доцільність формування комунально-побутових комплексів на базі підприємств теплокомуненерго, водоканалу та інших комунальних господарств». Одна з партій звернулася до постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації з пропозицією розглянути питання вшанування річниці з дня народження Михайла Коцюбинського, чиє ім’я носить Ніжинський академічний український драматичний театр.

Завдання

1) Визначіть, в якому випадку мова йде про організацію як систему та про організацію як процес. У чому це проявляється?

2) Які типи організацій розглядаються в ситуації?