Лабораторна робота. Побудова запитів в базі даних MS Access

І. Побудувати запити, які повинні відображати наступні динамічні набори даних:

  1. Заявку на продаж устаткування "PENTIUM" для клієнтів, назва яких починається з лі­тер від "Е" до "П". Дані впорядкувати по назвам та кількості замовленного обладнання.
  2. Заявку на продаж устаткування для клієнтів "КАМІ", "ПРАГМА" та "ЛОГОВАЗ" за пе­ршу декаду жовтня 1999 року. Набір записів повинен відображати розрахункове поле "Сума вартості обладнання". Дані впорядкувати по назвам фірм та сумі вартості обла­днання.
  3. Заявку на продаж устаткування, у якій "Сума вартості обладнання" знаходиться в ме­жах [10000 - 23000], а дані впорядковані по типу обладнання та назвам фірм.
  4. Створити підсумковий запит для визначення  загальної кількості замовленого обладнання, їх вартість та середню скидку в цілому по магазину
  5. Створити запит для визначення  для кожного обладнання загальної кількості та суми вартості замовлень:
  • по всім фірмам;
  • деякої фірми, назва якої повинна задаватись під час виконання запиту (запит з пара­метром);
  • за будь-яку дату, значення параметру повинно вводитись у форматі "dd.mm.yy", де "d" - означає день, "mm" - місяць, а "yy" - рік.
  1. Використовуючи перехресний запит, побудувати таблицю суми вартості замовленого обладнання по датам подачі заявок, у якій:
  • дати подачі заявок використовуються, як заголовки стовпців у форматі "dd mmm yy";
  • тип обладнання та їх ціна, як заголовки рядків;
  • упорядкувати найменування стовпців по зростанню.
  1. Створити запит для визначення переліку фірм, які не замовили устаткування, назва якого починається з літер "PENTIUM".

ІІ. Використовуючи запит, створити таблицю з ім’ям New_tbl (структура таблиці аналогі­чна структурі вихідного документу без полів “Клієнт”, “Дата”, “Заказ”), в яку вклю­чити ітогові середні значення по полям “Ціна”, “Знижка” та ітоговий підсумок по полям “Кількість” і “Сума” по кожному типу устаткування, назва якого починається з літери “Р”, а також включити поле з поточною датою і часом (використати функцію Now()).

ІІІ. Використовуючи запит, виконати модифікацію даних таблиці New_tbl:

  1. Додати у таблицю нові записи з ітоговими значеннями вихідного документу по кож­ному типу устаткування, назва якого починається з літери “А” або “С”, а також поле з поточною датою і часом.
  2. Використовуючи запит на оновлення в таблиці видалити записи, по кожному типу устаткування, назва якого починається з літери “С”.

ІV. Створити запит, структура якого аналогічна структурі вихідного документу.

Остання зміна: четвер 4 липень 2013 12:55