1 Запит на створення таблиць

Запит на створення таблиць створює нову таблицю на основі всіх або частини даних з однієї або декількох існуючих таблиць і запитів. Цей тип запиту корисний при формуванні таблиці для експорту в інші бази даних або для створення архіву.

Припустимо, у відділі кадрів необхідно створити архів даних на певний момент часу (слід враховувати, що сенс ведення бази даних − це весь час поповнювати її новими даними, записами або вносити зміни в існуючі значення даних, тому час від часу слід створювати проміжні архіви).

Формувати запит по створенню таблиці можна як в режимі Майстра, так і в режимі Конструктора (більш кращий варіант, оскільки дозволяє вводити умови відбору записів).

Нас цікавлять дані станом на сьогоднішній день, які включають прізвища всіх співробітників, що займають посади бухгалтера і головного бухгалтера, які пропрацювали в організації не менше трьох років.

Очевидно для формування запиту, знадобляться таблиці "Особисті дані" і "Надбавки за стаж".

  1. У картку запиту конструктора вносимо необхідні поля з таблиць та задаємо умови відбору даних для архіву (рис. 1).

Рис. 1. Нова таблиця, створена в режимі Конструктор

  1. На панелі натискаємо на піктограму або в поле конструктора з таблицями натискаємо правою клавішею миші та вибираємо з контекстного меню , після чого вибираємо . Вводимо ім'я нової таблиці, наприклад, "Архівні дані" (рис. 2), вказуємо місце розташування таблиці , в іншому випадку необхідно знайти ім'я файлу в іншій базі даних.
  2. Після закриття діалогового вікна "Створення таблиці" (Создание таблицы), закриваємо запит, попередньо задавши йому ім'я, наприклад, "В архів", після чого у вікні переходів бази даних у запитах з'явиться новий рядок .

Рис. 2. Створення імені нової таблиці в поточній базі даних

  1. При відкритті запиту, система дасть повідомлення (рис. 3), натиснувши на кнопку "Так" (Да), система сформує відповідь з відомостями (рис. 4) про створення нової таблиці.

Рис. 3. Вікно з попередженням при зверненні до запит

Рис. 4. Повідомлення системи про створення архівної таблиц

У вікні переходів бази даних з'явилася нова таблиця: , відкриваємо її та отримаємо результати (рис. 4).

Рис. 4. Відомості, скопійовані в архівну таблицю