1 Заповнення готової таблиці даними вручну

Даний режим роботи заповнення таблиці вже був описаний раніше. Тим не менше, для того, щоб освоїти інші способи введення даних у таблиці, частково заповнимо таблицю "Особисті відомості".

Уведення даних в режимі таблиці здійснюється безпосередньо з клавіатури. Відкрити таблицю можна, або в області переходів двічі клацніть мишкою по найменуванню таблиці (у даному прикладі), або по імені таблиці клацніть правою клавішею миші, а потім в контекстному меню вибрати рядок з найменуванням "Відкрити" .

  1. Заповніть кілька рядків у таблиці для полів "Прізвище" та "Рік надходження".

  1. Збережіть таблицю, яка показана на малюнку 1. 

  1. Для поля "Рік прийняття" властивості "Обов'язкове поле", встановлено "Так". При спробі перейти до наступного рядка або до сусіднього поля, система видасть повідомлення (рис. 1).

Рис. 1. Зовнішній вигляд заповнення таблиці "Особисті відомості"

  1. Зверніть увагу, що у кожного поля справа є значок  (вкладений список), це список, що розкривається з деякими функціями, аналогічними Excel, які дозволяють сортувати дані, здійснювати пошук даних у виділеному полі, використовувати фільтрацію даних. На малюнку 2 показано поле, і розкритий список, доступних функцій при роботі з таблицею. Спробуйте самостійно попрацювати з цими функціями.

Рис. 2. Приклад додаткових можливостей при роботі з табличними даними в Access