1 Правила додавання об'єктів в поле з типом даних OLE

У тому випадку, коли тип даних заданий, як OLE (Object Linking and Embedding − зв'язування і впровадження об'єкта), тоді СУБД Access зберігає зовнішній об'єкт в загальному файлі бази даних, відводячи на його зберігання стільки місця, скільки цей об'єкт займає у вигляді окремого файлу.

Під об'єктами слід розуміти файли, створені у вигляді додатків в графічних редакторах, відеокліпів, в додатках MS Office та інше.

При заповненні таблиці даними, які є об'єктами, у відповідній позиції поля з типом даних OLE формується повідомлення про програму, за допомогою якої можна відкрити цей об'єкт. Відображення об'єкта буде здійснюватися тільки у формах і звітах.

Для додавання об'єкта в поле з типом даних OLE необхідно відкрити таблицю в режимі Таблиця, а потім у рядку для введення даних натиснути правою клавішею миші, в контекстному меню, слід вибрати рядок з командою, що призведе до відкриття діалогового вікна (рис. 1).

Рис.1. Діалогове вікно для додавання нового об'єкту в таблицю Access

Слід пам'ятати, що є дві можливості вбудовувати об'єкти у вигляді даних:

  • перша можливість передбачає використання типових програм для створення файлу, які підтримує Access;
  • друга можливість вставки об'єкта, що дозволяє використовувати будь-який файл як джерело даних.

Щоб побачити і спробувати всі можливості режиму роботи з встраиванием об'єктів, скористаємося таблицею "Особисті відомості", яка має поле з найменуванням "Фото", при цьому, в якості даних будемо використовувати не тільки фотографії співробітників, а і інші додатки.