3 Створення нових об'єктів

Під створенням нових об'єктів у базі даних слід розуміти використання додатка, в якому створюється файл, а потім підключається в поле з описом типу даного OLE.

Для запуску режиму створення нових об'єктів, необхідно відкрити таблицю в режимі Таблиця, вибрати варіант "Створити новий" (Создать новый) в діалоговому вікні (рис. 1), а потім у списку виділити "Тип об'єкта" (Тип объекта) (необхідний додаток). Перелік додатків, які підтримує Access для створення об'єкта, знаходяться в списку (рис. 1), який розкриється після запуску команди.

Рис. 1. Перелік типів об'єктів Access, які можна використовувати для створення файлів

Зручністю використання додатків для створення об'єктів у вигляді файлів полягає в тому, що надалі ці файли можна використовувати автономно або здійснювати їх корекцію в базі даних.

Розглянемо кілька варіантів створення об'єктів для бази даних.

РОБОТА З ДОДАТКОМ PAINT

Наприклад, необхідно створити об'єкт із зображенням і текстом, який надалі користувач бази даних зможе замінити або виправити.

  1. Виберіть зі списку об'єкт Bitmap Image.
  2. Відкрийте програму Paint.
  3. Додайте фото із файла.
  4. Додайте текст.
  5. Збережіть як файл.
  6. Закрийте додаток.

Збережіть таблицю з даними, а потім спробуйте внести виправлення в створений об'єкт.

РОБОТА З ДОДАТКОМ EXCEL

Користувача бази даних можна забезпечити засобом для проведення обчислень над даними, які містяться в Excel.

Наприклад, крім здійснення пошуку необхідних відомостей в базі даних, потрібно вести облік надходження товарів на склад. Тоді як об'єкт даних слід вибрати в списку додатків (рис. 1) Двійковий лист Microsoft Excel .

  1. Виберіть зі списку об'єкт Двійковий лист Microsoft Excel.
  2. Створіть таблицю з даними за зразком.
  3. Створіть формули та виконайте розрахунки.
  4. Збережіть у вигляді файлу.
  5. Закрийте додаток.

Рис. 2. Технологія створення об'єкта в додатку Excel

Спробуйте створити аналогічний об'єкт в Excel, а потім провести виправлення в об'єкті, розкривши його в таблиці бази даних.

Крім того, перевірте, що станеться з об'єктом, коли він буде відкритий, як файл у додатку "Провідник", а потім у нього будуть внесені зміни ?